Кураторська година

Хакатон
02.12.2020
Підписання Меморандуму про співпрацю із Громадською спілкою
08.12.2020
Show all

Кураторська година

Напередодні річниці прийняття Загальної декларації прав людини (10 грудня 1948 року) було проведено кураторську годину для студентів групи АЮ-191, які навчаються за ОП «Адміністративна юстиція (Суд. Публічна адміністрація та антикорупційні органи)». У межах кураторської години студенти мали можливість подивитися та проаналізувати фільм «Судити по совісті/ Just Mercy», в якому чітко висвітлено проблеми прав людини: дискримінація за расовою належністю, недосконалість та упередженість правоохоронної та судової систем, ставлення суспільства до незахищених верств населення та надання належної правової допомоги людям, які опинилися у скрутному становищі. «Судити по совісті» демонструє, що простіше бути багатим і винним чим бідним і невинним, але докладаючи зусиль кожен з нас може встановити соціальну справедливість.

Студенти були вражені тим, що фільм знято на реальних подіях, які трапляються й досі у нашому повсякденному житті та на які суспільство не звертає достатньої уваги.

Пам’ятаймо, що ВСІ люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах (ст.1). КОЖНА людина повинна мати всі права і всі свободи, проголошені Декларацією, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища(ст.2).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *